Mert mi a valóság?

Üzenet a racionalitást eltúlzóknak

Mi a valóság? Amit látsz, hallasz, érzékelsz és tudsz? Ugyan. :) Érzékszervi benyomások és néhány logikai művelet összességéből akarod megalkotni a világ működését?

Az ember a valóság egy szeletét látja csupán. Hiszen még az életet sem ismerjük a maga teljességében.

Az ember szubjektív lény, és annak is kell lennie. Csak így maradhat életben, mert az élet titka éppen a szubjektum. Melynek legerősebb alapja az élni akarás. Az élet élni akar.

Az ösztönök, érzelmek, saját kis illúzióink az élet szerves része.

Mi a valóság? Az öszes szubjektum valóságát összeadva sem kapjuk meg a teljes választ. Mert az ember képes a megismerésre a saját eszközeivel, nyitott a világra, de egy rendszer is, mely magából nem tud kilépni.

A minket körülvevő világot csak a saját szemszögünkből látjuk, és még ha nézőpontot is váltunk akkor is csak szeleteket kapunk.

Ezért mindig ott a remény, hiszen ott a nagy ismeretlen rész, amit próbálunk megismerni, meghódítani (hehe), de mindig marad valami, sok sok ismeretlen, mozgás, változás, kapcsolatok, egymásra hatások, kiszámíthatatlanságok, véletlenek, előre nem látott sorsszerűségek, hirtelen jött döntések, megdobbanó szívek, észre nem vett momentumok, egy jó helyre csöppenő esőcsepp, egy váratlan mosoly, csak hagyjuk, kérlek titeket hagyjuk hogy a maga formáját felölthesse ami jó, ne legyen minden és mindenki egyforma, ne viseljünk uniformist, és ne féljünk annyira és ne félemlítsünk, hogy legyen még miben reménykedni, hogy lehet jobb, hogy ott a lehetőség, hogy a világ több mint amit látunk és amit felfogunk, hogy a sok összhatásból lehet valami új, és lehet jó is, jobb is és legyen, legyen..